INGIN MEMBELI MINYAK WANGI?

INGIN MEMBELI MINYAK WANGI?
Klik imej di atas

Misteri objek tajam

Wednesday, September 2, 2009

 

IMEJ X-ray menunjukkan imej beberapa objek logam dalam perut Cicin.

CICIN dirawat di Hospital Situbondo, Jawa Timur, Indonesia.

SETELAH tiga bulan sakit tanpa mengetahui puncanya, seorang wanita di Indonesia, Cicin Listi Vitasari yang berumur 30 tahun akhirnya diberitahu oleh doktor bahawa perutnya mengandungi pisau lipat, dawai, besi kokot dan penyepit rambut.

Namun, apa yang menjadi lebih aneh ialah wanita yang berasal dari Desa Demung, Besuki, Situbondo, Jawa Timur itu menyatakan dia tidak pernah makan benda-benda tersebut.

Bapanya, HM Suwalis turut hairan dan dia seolah-olah tidak percaya apabila melihat imej ujian X-ray yang menunjukkan perut anaknya mengandungi objek-objek itu.

Menurut sebuah akhbar semalam, Cicin dimasukkan ke Hospital Situbondo sejak Selasa lalu.

Buat masa ini, wanita itu masih menahan sakit kerana doktor tidak melakukan pembedahan dengan alasan dirinya berada dalam keadaan lemah.

"Saya terkejut dan tidak percaya ketika mengetahui penyakit Cicin seperti ini. Ada banyak benda logam di dalam perutnya," kata Suwalis.

Bapanya itu menyatakan kemunkinan penyakit itu boleh diubati dengan menggunakan kaedah rawatan perubatan alternatif.

"Dari manakah objek-objek itu datang sedangkan anak saya tidak mungkin akan memakannya," jelas Suwalis.

Cicin enggan diwawancara kerana mulutnya berasa sakit untuk bercakap.

Wanita itu turut mengadu mengalami masalah pernafasan menyebabkan dia terpaksa bernafas dengan bantuan tiub oksigen.

Doktor pakar yang merawat Cicin, Dr. H. Setijohadi mengaku berasa aneh apabila merawat penyakit yang dihidapi oleh wanita itu selepas melakukan pemeriksaan pertama pada 16 Mei lalu.

Menurutnya, semasa melakukan pemeriksaan buat kali pertama itu, dia menemui besi kokot, pisau lipat dan penyepit rambut.

"Ketika saya melakukan pemeriksaan kali kedua pada Khamis lalu, benda-benda pelik itu sudah tidak dapat dikesan lagi tetapi pesakit masih mengadu berasa sakit di perut," katanya.

Dia mengaku ia merupakan kes pertama yang pernah ditemuinya.

Sementara itu, seorang pegawai perubatan di Hospital Dr. Soetomo, Dr. Urip Murtedjo berkata, pihaknya bersedia untuk membantu Cicin.

Bagaimanapun katanya, Cicin perlu dihantar ke hospital itu untuk menjalani pemeriksaan perubatan sebelum keputusan dibuat sama ada pembedahan perlu dilakukan untuk mengeluarkan objek tersebut. - Agensi

Kosmo!

30 Ogos 20090 comments: